Mentaal Verzuim is 'het stilzwijgende antwoord' van goedwillende mensen op toenemende werkdruk en werkstress waarmee juist werkdruk en werkstress - voor elkaar - toeneemt.

 Aanvankelijk Goedwillende mensen die geen of te weinig invloed meer voelen op de omstandigheden die zij nodig hebben om het beste van zichzelf te kunnen, te willen en te durven geven.

► Aanvankelijk Goedwillende mensen die zich niet meer voldoende veilig, gesteund, gestimuleerd, gefaciliteerd, gewaardeerd, gehoord of begrepen voelen. 

Aanvankelijk Goedwillende mensen die zichzelf daarmee tegen overdruk en overbelasting proberen te beschermen en hun energie veilig willen stellen om gezond te kunnen blijven leven en werken.

Een toenemend fenomeen dat verlammend en verstorend werkt in organisaties, bedrijven, relaties, communicatie, verhoudingen en samenwerking op het werk. Oorzaak én gevolg van toenemende werkdruk en werkstress met grote kostbare consequenties voor financiële resultaten.

Dit speelt zich allemaal af 'in de onderstroom van de organisatie' waar mensen - veelal onbewust - de mate van hun betrokkenheid en inzet bepalen, gevoed door de mate van geloof en vertrouwen in de zaak. In de afbeelding hieronder wordt het Mentaal Verzuim in organisaties gepositioneerd. Dit wordt met de hieronder getoonde afbeelding in deze site uitgelegd onder de hieronder volgende pull-down-knop bij 'De positionering van Mentaal Verzuim'.   

 

United Sense in Soest heeft - als grondlegger van het vitaliseren van organisaties in Nederland - dit fenomeen zo genoemd, gekaderd, onderzocht en inhoud gegeven. Zij hebben in ruim 25 jaar alle kennis en de meest effectieve aanpak hieromtrent in de praktijk ontwikkeld en toegepast. Daarmee wordt tussen de 10% en soms zelf 40% Verborgen Potentieel gevonden en herwonnen.  

De organisatie die Mentaal Verzuim de juiste aandacht geeft wint een door ons gegarandeerd ongekend kwantificeerbaar groot Onbenut Vermogen. De investering die dat kost wint u binnen twee maanden minimaal 3-voudig terug. Deze kennis opent 'De wereld achter Collectief Mentaal Vermogen'.