Wat is en wat doet een Organisatievitalisator?

Een Organisatievitalisator (m/v) brengt nieuw leven in organisaties door - gericht op het collectief - aandacht te geven aan de zachte factoren en deze in verbinding én in lijn te brengen met de organisatiewensen en -doelstellingen.

Hans Visser van United Sense was 30 jaar geleden de eerste Organisatievitalisator in Nederland. Hij heeft toen dat vakgebied uitgevonden in een tijd waarin nog weinige leiders geloofden in de grote impact van emoties en gevoel op de resultaten van hun onderneming. Maar dat was ook een tijd waarin steeds meer leiders ontdekten dat het - toen zeker nog - traditionele organisatieadvies niet door durfden prikken naar de gevoelige onderstroom in organisaties. Omdat dáár voor hen ongrijpbare emoties en allerlei zachte zaken hun adviezen continue verstoorden.

 

 

 

 

 

Waar/wanneer wordt een Organisatievitalisator ingezet?

  • Waar/wanneer adviezen niet (kunnen) werken.
  • Waar/wanneer interim management te oppervlakkig, teveel 'in ratio', te gericht en te kort kan/mag opereren.
  • Waar/wanneer workshops niet diep genoeg (kunnen) gaan.
  • Waar trainingen te projectmatig worden ingezet.

Hij is een gedrag-, motivatie- en (organisatie)systeemspecialist die werkt vanuit drie kernvragen: “Waarom doen mensen zoals ze doen?” En "Wat weerhoudt hen?" En "Wat hebben zij nodig om het beste uit zichzelf te kunnen, willen en durven halen?" Hij helpt hen op elkaar versterkend collectief niveau de omslag te maken van moeten naar willen. Die nieuw leven in organisaties wakker maakt en dat doelgericht in beweging brengt. Hij kent de kracht van emoties die voor en tegen mensen werkt. Stimuleert en corrigeert. Focust primair op het collectief. Is authentiek, heeft zelf doorstaan waar hij anderen mee helpt. Is communicator en analist. Doorbreekt, maakt los en brengt energie in. Opent mensen en mogelijkheden. Herstelt en versterkt relaties en verhoudingen. Verbindt mensen, wensen en doelstellingen. Daarmee helpt hij leiders om de juiste condities te bouwen waarmee – zonder druk - alles uit de zaak en haar mensen gehaald kan worden wat er aan vermogens in zit.